10 Temmuz 2013 Çarşamba

Bazı Mekanlar Çok Şahaneli Vol.3

Sultanahmet o kadar şaşasına, turist yığınına, kalabalığına rağmen bana her zaman huzur vermiştir.
Her gittiğim de ilk defa görüyormuşcasına etrafa bakınarak gezmek, insanları incelemek bile bana kendimi iyi hissettiriyor. 

Geçtiğimiz haftalar da ramazan dolayısıyla daha bi şaşalı ve kalabalık olan Sultanahmet sokaklarında gezinirken, Arasta pazarın hemen girişinde bulunan, tarihi dokusu olan bir mekanın önünden geçerken bulduk kendimizi ve aklımızda olmamasına rağmen hiç zaman kaybetmeden oturduk.

Mekanın adı Şerbethane adından da anlaşıldığı üzere el yapımı gelincik, gül ve demirhindi şerbetleri mekanın favorileri arasında.Biz hemen iki tane demirhindi şerbeti istedik ve bir güzel midemize indirdik. Gerçekten enfes.





Adı Şerbethane diye sadece şerbet hizmeti vermiyor tabiki. Mekan da bir birinden enfes yemekler, tatlı, çay, kahve servisi de var. Ama şerbetten sonra bir iddalı oldukları konu da her yer de bulamayacağınız jelibonlu ve lokumlu nargileleri.



Arka bahçesi yıkılmış duvarların içinde olan, Sultanahmet'te olmasına rağmen gayet sessiz sakin bir mekan Şerbethane.  Eski nostaljik müzikler eşliğinde keyifli bir şekilde nargilenizle vakit geçirip, demirhindi şerbeti içmek için gidip görülebilecek bir mekan. 





                                           Sultanahmet Avlu Şerbethane

                         Küçükayasofya Cad. Torun Sok. Arasta Pazar No:117 Fatih

                                                           0212 517 00 04


Hiç yorum yok: